Σχετικά με την πρόταση για συλλαλητήριο και απεργία "για να πέσει η κυβέρνηση"

Ύστερα από την χρεοκοπία της απατηλής προπαγάνδας για το «τέλος των μνημονίων» και κάτω από την απαίτηση της τρόικας για άμεση λήψη νέων βάρβαρων μέτρων, η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ προσέφυγε στην επίσπευση των διαδικασιών εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας. Με τη μετάθεση της πολιτικής ατζέντας στην προεδρολογία και στις ενδεχόμενες βουλευτικές εκλογές η κυβέρνηση και οι κυρίαρχες αστικές δυνάμεις,υπό την εποπτεία των ξένων ιμπεριαλιστικών κέντρων, επιδιώκουν να διαχειριστούν το βάθεμα της οικονομικής και πολιτικής κρίσης που έχουν φέρει τα μνημόνια, με σκοπό να πετύχουν τη συνέχιση τους.

Μπροστά σ'αυτή τη εξέλιξη έχει σημασία οι εργαζόμενοι και ο λαός να μην παραπλανηθούν από την ιδέα ότι τάχα μπορεί μέσα από τέτοιες διαδικασίες να μπει φραγμός στην εξοντωτική αντιλαϊκή πολιτική. Αυτή την αυταπάτη καλλιεργεί ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ που διεκδικεί ρόλο εναλλακτικού διαχειριστή της κυβερνητικής εξουσίας, δίνοντας προς τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα και τα εγχώρια αστικά κέντρα της ολιγαρχίας όλο και περισσότερες διαβεβαιώσεις ότι η πολιτική του δεν θα ξεφύγει από τα πλαίσια που αυτά καθορίζουν και ότι θα τηρήσει τις «δεσμεύσεις της χώρας».Με την πολιτική του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναδειχθεί , ιδιαίτερα μετά το 2012, σε βασικό μοχλό αποδυνάμωσης των λαϊκών κινητοποιήσεων. Σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθεί να αξιοποιήσει και το ζήτημα της προεδρικής εκλογής.

Η πρόταση για συλλαλητήριο και απεργία για να «πέσει η κυβέρνηση» τη μέρα της ψηφοφορίας στη Βουλή για πρόεδρο της Δημοκρατίας κάνει το συνδικαλιστικό κίνημα ουραγό αυτής της αποπροασανατολιστικής πολιτικής. Η αγωνιστική πτέρυγα του συνδικαλιστικού κινήματος δεν θα έπρεπε και δεν πρέπει να γίνει στήριγμα ενός τέτοιου αποπροσανατολισμού. Έχει σημασία το εργατικό και λαϊκό κίνημα να μη γίνει ουρά της κοινοβουλευτικής αυταπάτης ότι δήθεν μέσα από τις κάλπες θα βρουν λύση τα λαϊκά προβλήματα. Να μη γίνει εξάρτημα των κοινοβουλευτικών μεθοδεύσεων- όπως αυτή τώρα της προεδρικής εκλογής- που ελέγχουν οι κυρίαρχες αστικές δυνάμεις.

Σε αντιδιαστολή με αυτήν την πρόταση ,οι δυνάμεις της ΕΡΓ.Α.Σ και του Εκπαιδευτικού Ομίλου καλούν τους εργαζόμενους και το λαό να κινηθούν στο μόνο δρόμο που μπορεί να αποκρούσει τα μνημόνια και να δώσει πραγματικές λύσεις των προβλημάτων τους. Στο δρόμο της κινητοποίησης που δεν γίνεται παράρτημα των αστικών κοινοβουλευτικών σχεδιασμών για την διαιώνιση της αντιλαϊκής πολιτικής. Στο δρόμο του μαζικού, παρατεταμένου, εξωκοινοβουλευτικού αγώνα για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.