Εκδηλώσεις

29102019 EkdilosiEkpaideytika

Διαβάστε στο νέο τεύχος

DIAFHMISTIKO_131

30 χρόνια Αντιτετράδια

pstr 30yrswcs

ekpaideutikos omilos

Κάτω η πολιτική της κρατικής βίας και της τρομοκρατίας- Μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας ενάντια στην πολιτική της φτώχειας, της ανεργίας και της καπιταλιστικής βαρβαρότητας

Συμπληρώνονται φέτος έξι χρόνια από τη δολοφονία του μαθητή Αλέξη Γρηγορόπουλου από χέρι ειδικού φρουρού, το οποίο όπλισε τότε η κυβερνητική πολιτική της κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας. Η δολοφονία του μαθητή έβγαλε χιλιάδες ανθρώπους, πρωτίστως μαθητές, στον δρόμο, αποτελώντας τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, για μια νεολαία που έβλεπε τα εκπαιδευτικά, εργασιακά, κοινωνικά δικαιώματά της να λεηλατούνται το ένα μετά το άλλο, για μια νεολαία που έβλεπε το μέλλον της να υποθηκεύεται από τις κυβερνητικές πολιτικές της αμάθειας, της ανεργίας, της εξαθλίωσης. Σήμερα έξι χρόνια μετά ο λαός και η νεολαία στενάζουν κάτω από τα βάρβαρα και απανωτά αντιλαϊκά μέτρα, την πολιτική των μνημονίων που επιβάλλουν οι δυνάμεις του ντόπιου και ξένου κεφαλαίου και του ιμπεριαλισμού σε ΕΕ και ΗΠΑ και υλοποιεί η άρχουσα τάξη και οι κυβερνήσεις της. Λαός και νεολαία συνθλίβονται καθημερινά ανάμεσα στις μυλόπετρες της φτώχειας, της εξαθλίωσης, της αμορφωσιάς και της ανεργίας. Η πολιτική αυτή δεν έχει τελειωμό. Ήδη τα κυβερνητικά επιτελεία προετοιμάζουν νέο γύρο αντιλαϊκών μέτρων ακόμα πιο σκληρών και αντιλαϊκών κατ' απαίτηση της τρόικα τα οποία θα βυθίσουν τα πλατιά λαϊκά στρώματα σε ακόμα μεγαλύτερη κρίση και ανέχεια, θα σηματοδοτήσουν την ακόμα μεγαλύτερη και συντριπτική αποδιάρθρωση των εργασιακών σχέσεων, των εργατικών και κοινωνικών κατακτήσεων σε όλους τους τομείς (Υγεία – Παιδεία – Πρόνοια – Ασφάλιση).

Η κυβερνητική πολιτική συνοδεύεται απαραίτητα από την κρατική βία, την καταστολή και την τρομοκρατία η οποία στοχεύει ευθέως ενάντια στις λαϊκές και εργατικές κινητοποιήσεις. Η νεολαία που αγωνίζεται ενάντια στον νέο εκτρωματικό νόμο για το Λύκειο βρίσκεται αντιμέτωπη με μαθητοδικεία. Οι εργαζόμενοι βρίσκονται καθημερινά αντιμέτωποι με την απειλή και το φόβο των διώξεων και της απόλυσης, ώστε να καμφθούν οι αγωνιστικές αντιστάσεις. Η άρχουσα τάξη προετοιμάζει την νέα βίαιη και αντιδραστική παρέμβαση στα πλαίσια του συνδικαλιστικού κινήματος, χτυπώντας τις γενικές συνελέυσεις και το δικαίωμα στην απεργία και γενικότερα στις δημοκρατικές και πολιτικό-συνδικαλιστικές ελευθερίες.

Απέναντι στην πολιτική της βαρβαρότητας, κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ, οι εργαζόμενοι οφείλουμε να ορθώσουμε τείχος αντίστασης. Να πάρουμε την υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας. Να προασπίσουμε και να περιφρουρήσουμε με κάθε τρόπο τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις. Συλλογικά να ορθώσουμε ένα δημοκρατικό κλοιο υπεράσπισης των δημοκρατικών μας δικαιωμάτων και αλληλεγγύης στην αγωνιζόμενη νεολαία. Η κρατική καταστολή και τρομοκρατία δεν μπορούν να κάμψουν και να ανακόψουν την πορεία ανάπτυξης του εργατικού και λαϊκού κινήματος ενάντια στην πολιτική κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ.

Οι Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις απευθύνουν αγωνιστικό προσκλητήριο προς όλους τους εκπαιδευτικούς, τους εργαζόμενους, τους ανέργους και τη νεολαία, ενάντια στη νέα επιδρομή κυβέρνησης – ΕΕ – ΔΝΤ – κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών.

Όλοι στις αγωνιστικές κινητοποίησεις και στα συλλαλητήρια!

Σάββατο 6 Δεκεμβρίου στα Προπύλαια στη 1μμ

Κυριακή 7 Δεκεμβρίου στην πλ. Συντάγματος στις 5μμ

Κανείς δεν είναι πιο δυνατός από τον αποφασισμένο λαό!

Δεκέμβρης 2014

Αγωνιστικές Παρεμβάσεις Συσπειρώσεις Κινήσεις